Снимка: БГНЕС
fallback

Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в гр. София, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Oще по темата

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет., се уточнява в съобщението.

Ако докладът за отмяна на решение не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста, пише още в съобщението.

Причина навярно са острите реакции на политици, медици и на Обществения съвет за изграждането на Национална детска болница.

Почти никой в държавата не реагира добре на новината. Делян Пеевски призова правителството да отмени решението си. ПП-ДБ пък се заканиха, че ще сезират ДАНС. Президентът Румен Радев също призова МС да преосмисли решението си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Иван

преди 1 месец

Жалки смешници, докато ви чакаме да се найграете и да си уреждате фирмите децата да страдат. Мислите ли че им пука дали е частна или национална важно е да я има. Вие никога ням да я направите, първо всеки един от вас иска да се занкчи с направата и и да я развява предизборни, второ не спирате да се карате на кого фирмите да лапат.

90

християнин

преди 1 месец

Крайно време е да се промени законодателството,и да бъде както е в Китай.За корупция,за кражба на държавни пари-разстрел.Подсъдимия клекнал на колене,с белезници отзад,и един полицайс опрян "калашников" на тила.Да видим дали ще просъществуват банкянската разбойническа организация,и крадливата дръндърска група.Главундера,зависим от павиана от банкя,сляпо му изпълнява заповедите.Грабители на народна пара.

89

Анонимен

преди 1 месец

Болница "Мама, Аз и Главчев" няма да има и 120 млн няма да бъдат откраднати от Бюджета. Схемата на крадците от ГЕРБ този път засече.

fallback