Снимка БГНЕС

"Синя България" е десен консервативен политически съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти, каквито са БСП и "Възраждане". "Синя България" е стремеж към обединение и може да бъде дясното лекарство.

Това заяви Петър Москов на пресконференцията на "Синя България", на която бе представен съюзът от десни консервативни партии, както и водещите политики и решения, с които коалицията ще се яви в кампанията за Европейски парламент и за народни представители в българския парламент, предаде БГНЕС.

Москов подчерта, че "Синя България" предлага десни икономически решения. "Силна България" е стремеж към обединение", каза той и обясни, че лидерите на партиите в коалицията са оставили зад гърба си споровете кой е по-син.

"България трябва да има единна синя дясна алтернатива", категоричен е той.

Москов отговори и защо е нужна "Синя България". "Обществото ни няма посока. Обичайните победители от ГЕРБ и ПП изпразниха от съдържание думи като реформа и промяна. Българите са разочаровани и погнусени от същите тези победители заедно и поотделно", отбеляза той.

Москов подчерта, че "за да не живеем повече така, трябва да направим нови избори". По думите му, ако продължаваме да правим едно и също, ще получим същите резултати, както и ако не правим нищо.

"Синя България" може до бъде различното в следващия парламент", каза още той и добави, че "Синя България" може да бъде дясното лекарство.

Москов посочи, че политическата обреченост, в която живеем, има нужда от промяна.

Сред приоритетите на коалицията са дясна икономическа политика, насочена към растеж, с конкретни структурни реформи, с ясни цели, както и противоставяне на либералния ценностен разпад, защита на цивилизационния ни избор, ясен дневен ред за гарантиране на сигурността на България.

Москов заяви, че "сглобката" не е извършила никакви десни политики, а партиите, част от нея, просто са изглеждали "по-европейски до БСП".

От своя страна проф. Вили Лилков отбеляза, че политическата коалиция е продължение на идеята "Синя София". Той съобщи, че са подкрепени и от Атлантическия съвет.

Проф. Лилков коментира, че всички решения в "Синя България" се взимат с консенсус, а не с гласуване.

Никола Янков заяви, че България се носи по течението 20 г. почти по отношение на Еврозоната. "Ние трябва да дефинираме ясно своите интереси и да ги отстояваме твърдо", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase