Снимка: Helpbook

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info пристигнаха сигнали от различно естество.
Повече от година след подаден сигнал, по никакъв начин не са взети мерки за обезопасяването на стара сграда на централна софийска улица, която е в окаяно състояние. Самонастанили се лица с действията си ежедневно застрашават здравето и живота на преминаващите. Същите редовно внасят в порутения имот всичко намерено, което става за горене. Само преди дни логично избухнал поредният пожар там. Отделно, от фасадата падат тухли, а осветление пред нея изцяло липсва. Отговор към предишния сигнал липсва, както се оказва и всякакъв интерес от страна на общинските власти да разрешат проблема.

„Моят въпрос е защо? Защо вече 3 години трае безхаберието на Общината и къде е отговорът на подадените десетки сигнали за същата сграда?“, резонно пита в сигнала нашият потребител.

В град Плевен в близост до имот се е образувало и ежедневно разраства нерегламентирано сметище, което от няколко месеца се увеличава с усилени темпове. Според автора на сигнала боклук от всякакво естество се изсипва в ранните часове на деня, като според него е срамота да съществуват такива гледки още повече, че са в центъра на града.

Отново получихме сигнал към БАБХ с молба за проверка на търговски обект, от който са закупени хранителни стоки с отдавна изтекъл срок на годност. След като клиентът е установил това, помолил за замяна на артикулите, но категорично му било отказано. От изпратените снимки е видно, че според етикета консумацията не е била препоръчителна още от края на август миналата година.

Завършваме днешния обзор с молба за монтиране на навес на автобусна спирка в столичния квартал Дружба, поради факта, че клиентите на „Градска мобилност“ са принудени да чакат превозните средства при всякакви метеорологични условия.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase