Снимка БГНЕС
fallback

"Ние квалификации няма да правим и "присъди" няма да раздаваме - има компетентни органи. Ние задавахме само въпроси, на които не получихме задоволителни отговори от Председателя на УС на АПИ. Изпращаме до компетентните органи получените в регионалната комисия на парламента сигнали със съмнения за корупция в АПИ". Това е написал в свой пост във фейсбук депутатът от ГЕРБ и председател на регионалната комисия в парламента Николай Нанков.

Става дума за договорите за пътно поддържане във Варненска и Добричка област, които бяха обсъждани в сряда на заседание на комисията в присъствието на управителния съвет на АПИ. Шефът на УС на АПИ Ясен Йорданов обясни по време на заседанието, че регионалният министър вече е възложил вътрешен одит по случая, който ще приключи на 29 март.

В сигнала, за който говори Нанков, се твърди, че в края на миналата година за пътното поддържане на Добрич и Варна са действали паралелно два договора, но пътната агенция е възлагала дейности по единия от тях, в който цените са с около 27% по-високи. Това е довело до ощетяване на бюджета с около 9 млн. лв., ако се съди по възложените и изпълнени дейности.

Шефът на правната дирекция в АПИ вече е уволнен, а в началото на 2024 г. регионалният министър Андрей Цеков отстрани член на управителния съвет на агенцията, който е отговарял за договорите.

Нанков обаче прави заключението, че при тази практика няма основание Кирил Петков да твърди, че откакто управляват регионалното министерство пътните ремонти се извършват на по-ниски цени, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

КАДАФИ

преди 1 месец

На снимката е мазното арапче на Алгафари. .

3

Анонимен

преди 1 месец

Добрич и Варна са най-далеч от София и са и недолюбвани(меко казано) и са удобните лоши. Затова сега превръщат СИ Бг в Северо-източена БГ. За отмъщение

2

тоти

преди 1 месец

Тоя пак ли огладня бе...да свъшиха човалите,да му дам моя!!От децата си да се засрамят ,как ходят на училище!!

fallback