Снимка БГНЕС
fallback

Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС, които бяха заявили, че или има състав на кабинет в 12.00 ч. в понеделник, или отиваме на избори. Това заяви в ефира на Нова тв преподавателят по конституционно право Наталия Киселова.

По-рано през деня държавният глава връчи папката с мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС. Той беше получен от кандидата за министър-председател Мария Габриел. След това тя обяви, че са помолени от ПП-ДБ за още малко време.

„Конституцията им дава повече от 24 часа, това е в рамките на процедурата. Тоест, имаме продължаване на усилията", смята Киселова.

По думите ѝ изненадващо е, че членове на друга парламентарна група – какъвто е Кирил Петков, присъстват при връчването на мандат на ГЕРБ-СДС. Присъствието на министър-председателя в оставка също е озадачаващо, смята преподавателят по конституционно право.

„Желанието да има разговори извън камерите според мен може да се дължи на две причини. Габриел да запознае Радев и Денков как ще премине предаването на властта и в какъв момент да върнат проучвателния мандат, ако е успешен. Втората причина – ако не са успели да се договорят по отношение на персоналния състав", поясни Киселова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 месец

Преди 9 месеца се утвърдиха във властта за сметка на Гешев. Сега се оглеждат за нов жертвен ♈.

16

Анонимен

преди 1 месец

До 12 - Малко ме съмнява ... това не е България от преди 100 години. Масовата мобилизация и репресиите изискват ... много лоялни на властта хора. А както виждаме, такова нещо в моемнта няма.

15

Анонимен

преди 1 месец

ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОКЕР МИ ДОЙДЕ ДО ГУША. КИРИЛ, АСЕН, ЛОРЕР, ПАРАПЕТКАТА, ДЪЛГОНОСИЯ И ДС-ТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА АУТ. ЗАЩО ГИ ТРАЕ БОРИСОВ? НЕ, ЧЕ НЕГО ГО ХАРЕСВАМ, НО ДРУГИТЕ ОКРАДОХА ЗА 9 МЕСЕЦА ТОЛКОВА, КОЛКОТО ГЕРБ ЗА 3 МАНДАТА.

fallback