Снимка: БГНЕС
fallback

Настояваме държавата незабавно да започне процедура за преместване на лагерите за бежанци извън населените места. С тези думи се обръщат към управляващите от ВМРО – Харманли.

Там се намира един от най-големите и най-проблемни, назад във времето, центрове за настаняване на мигранти в България. Вчера стана ясно, че мигрантите от центъра в столичния кв. "Овча купел" предстои да бъдат разселвани в страната, което предизвика напрежение сред населението на местата, в които има подобни институции.

От години алармираме, че регистрационно-приемателният център – Харманли, намиращ се в жк. „Дружба“, създава огромни проблеми за града и хората. Инцидентите там не са изключение, а правило. Докато този център е разположен в града, сигурност за гражданите няма да има. Самият център е превърнат от обитаващите го в гето, категорични са хората на ВМРО от Харманли.

След поредица от сблъсъци в София с участието на мигранти нетърпимостта на българите към темата се изостри. Имаше протест пред сградата на МВР и протест в кв. „Овча купел“, припомнят от партията.

От ВМРО – Харманли настояват Държавната агенция за бежанците незабавно да започне процедура по преместването на този център и на всички от подобен тип извън населените места, преобразуването им в институции от закрит тип, а охраната да се осъществява от Дирекция „Жандармерия“.

"Смятаме, че търпяхме достатъчно! Свободното движение на настанените в тези центрове нелегални мигранти трябва да бъде спряно в интерес на обществения ред и сигурността на гражданите", убеден е още Антон Иванов, председател на ВМРО – Харманли и член на НИК на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Решението е Германия

преди 1 месец

Германия ги покани всичките изнасилвачи, терористи която култура е да изнасилват малки момчета и момичета, всеки ден се кланят, че всички неверници (християни) трябва да бъдат убити в името на Алах.Германия ги пожела щом не можем да ги ектрадираме към Афганистан и Сирия можем да им съдействаме да ги изпратим абсолютно всички към Германия.

48

Непознат

преди 1 месец

Съвсем открито и необезпокоявани от никого известни наши юристи и нотариуси изповядват сделки за покупко продажба на имоти от наследници на починалите родители в малки градове и села. Купувачите са едни и същи хора с мюсюлманско вероизповедание и имат закупени по 15-20 къщи . Те пътуват в арабски държави, получават средства за да купуват имотите на високи суми, а после ги отстъпват на мигранти , добили уж български паспорти. Селищата се превземат от чуждо населението българите бягат от там.

47

Наблюдател

преди 1 месец

Борисов, Денков и Габриел ги докараха, в България сега оле-ле. Ами така ще е.

fallback