Снимка БГНЕС
fallback

Касирането на проведения на 18 февруари 2024 година епархийски избор за сливенски митрополит е окончателно. Това обяви старозагорският митрополит Киприян.

"След проведено гласуване Светият синод единодушно реши, че възлага на варненския великопреславски митрополит Йоан да продължи да управлява сливенска епархия в качеството си на намесник на овдовелия сливенски епархийски престол и да проведе нов епархийски избор за сливенски митрополит", каза митрополит Киприан.

Той обяви, че ще бъде направен пълна ревизия сливенска епархия. Митрополит Йоан ще извърши пълна проверка на списъците с избиратели дали отговарят на изискванията.

"След проведено гласуване Светият синод реши - определя, че наредбата за избор на епархийски митрополит приета на заседанието на Светия синод на 24 февруари 2024 година е неприложима към този момент", съобщи митрополит Киприян.

Наредбата ще бъде изпратена за преразглеждане на следващия църковен събор.

Заради казуса по-рано днес се състоя протест и контрапротест на духовници пред Светия синод.

Кадри от него вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.

Общ преглед

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Българин

преди 1 месец

Подкрепяли наредбата - СРАМОТА и СРАМОТИЯ ! За колко пайси отидохте "протестирате" или "проститурате". То бива бива ама т'ва вашето вече е възмутително в тая Пловдиска митрополия- много на хубаво не е на хубаво !

11

Анонимен

преди 1 месец

Днес минах покрай двете попски агитки и като отидох нататък към Ректората си казах - Ето защо у нас преди повече от хилядолетие се е появил поп Богомил. Хубаво е все пак, че не са си дърпали расата и брадите и не са хвърчали попски калимявки!

10

Анонимен

преди 1 месец

Щото пак сме под турско иго.Мълчат като в Османската империя и си вземат парите.

fallback