Снимка: БГНЕС

Във връзка с разпространените кадри, предизвикали напрежение в "Овча купел", искам лично да ви уверя, че обстановката около бежанския център в момента е спокойна и с осезаемо присъствие на органите на реда. Инцидентът от петък вечер е на битова основа, свързан с различия в музикалните вкусове на настанените в центъра. Няма нито пострадали хора, нито материални щети, както вътре, така и извън бежанския център.

Това съобщи кметът на район "Овча Купел" Ангел Стефанов в личния си профил във Facebook.

Думите му са след няколко случая в София на нападения с участието на мигранти. Кметът на "Овча Купел" съобщи, че заедно с общинския съветник Бонка Василева е инициирал среща с ръководството на Държавна агенция за бежанците (ДАБ).

"Проведох и редица разговори с представители на СДВР и 6-то РУ. На срещата стана ясно, че се водят активни разговори между ДАБ и МВР за подсигуряване на постоянно полицейско присъствие и видеонаблюдение в района, като това е свързано с предоставяне на милиони левове от бюджета на ДАБ към МВР. Винаги съм мислил и продължавам да настоявам, че мястото на този център не е в район между детски градини, училища, жилищни блокове и университет", добави още Стефанов.

От думите му стана ясно, че крайното решение за преместването на центъра е в компетенцията изцяло на Министерския съвет.

"Апелирам гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. Разчитам на МВР за поддържане на реда и спокойствието в района и заедно с останалите институции да продължим да търсим цивилизовано решение", подчертава районният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase