Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Роми са пребили с тояги двама души от бургаски квартал. От години сливенски семейства живеят в незаконни биваци, разположени в близост до ж.п. линия в града и до индустриалната зона.

Собствениците на складове и работилници до катуните се оплакват от непрекъснати набези и грабежи. Напрежението е ескалирало, след като един от собствениците на работилница в региона е направил забележка за хвърлена бомбичка, след което той и баща му са били нападнати от разгневена тълпа.

Димитър е със счупена ръка, а баща му е настанен в болница. От МВР съобщиха, че са арестувани 7 души.

Образувано е досъдебно производство.

"Излязоха около 20 човека. 4 от тях носеха тояги, бягаха към нас. Баща ми е на 85 години, опитах се до го защитя, но успяха да му нанесат два удара в гърба и му счупиха реброто, и му пробиха гръдния кош", разказа потърпевшият Димитър Михов пред Bulgaria ON AIR.

"Целият "Славейков", "Братя Миладинови", "Възраждане" е пропищял от тези хора. Те обират мазите. Искаме ред. Това нещо трябва да се прекрати. Не може тези тумби да бият тези хора. Това е от 20 години", категоричен е Здравко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Рамбооо

преди 1 месец

Крумови закони. Щом ще се превръщаме в Афганистан, то тогава да се препашиме с кобури с газови пистолети и електрически щокови палки. Животът е по ценен.

73

Анонимен

преди 1 месец

В соца нямаше наркомафия дрога, нямаше гей паради ЛГБТ, нямаше омраза, нямаше расизъм, безработица ... и още порнография, педофилия, цигганизация, ислямизация, чалгализация, милионери, корупция, наркомани, мигранти, секти, роби, лихвари, ало измамници, бебета хвърлени на боокклука, клошари, просяци, самозапалвания, цигганите работеха и се образоваха ... защото бяхме с руснаците които ни мислят доброто, а сега с еврейсия елит на банкерите, които разделят, развращават, оскотяват поробват нацията!

72

Ром"с

преди 1 месец

Даа,действително държават изпусна това малцинство у нас (към 50-60%) и те започнаха да се чустват ненаказуеми ,щото знаят и са уверени,че винаги могат да се откупят ..я от полицаите,я от следователите,я от съдиите...и трябва да се реже отгоре надолу за да се управи таз страна,а не само да се прехвърля вината на опашката ... Има нещо гнило ,ама много гнило..!(за съжаление)

fallback