Снимка БГНЕС
fallback

Допълнителни 179 535 лв. за демонтаж, транспортиране до площадката за съхранение и опазване на бронзовите фигури и барелефи от мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия", отпусна днес правителството.

Демонтажът и преместването на фигурите на Паметника на Съветската армия ще струват 260 хил. лева. В тази сума не влиза реставрацията на скулптурите и за нея ще се направи отделна обществена поръчка, след като се направи ново обследване, обяви в края на миналата година областната управителка на София-област Вяра Тодева.

Две обществени поръчки за поставяне на скеле и ограда около паметника е пуснала в последната седмица областната управа. Те са на прогнозна стойност 80 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Радослав

преди 2 месеца

До 68: върти, суче, но комуниста няма мозък за да отговори на *** въпрос. Явно това е титаничното постижение на комунистическата образователна система, когато ти зададат *** въпрос да се изнижеш като партизанин от чужда мандра. Явно и ти си като останалите, неспособен да достигне интелектуалното ниво дори на едноклетъчно. Разбрах вече, ще лъжеш, ще се мяташ като комунист пред комсомолец, но отговор няма да дадеш, поне ще имаш ли достойнство да си признаеш, че ти е отвъд капацитета?

69

анонимен

преди 2 месеца

Дали наистина е станал трагичен случай с премахване на паметника с 27 годишен мъж.А за реставрация да не говорим. Лъжци. Толкова ниско паднахте.Направо сте ***.И все пак чакам отговор за инцидента.

68

Е... 67

преди 2 месеца

то с такъв титан на мисълта смее ли да се сравни човек? :D

fallback