Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини властта, че превръща България в наказателна колония за осъдени престъпници, които ни пращала Германия.

Тя се позова от сайта на Баварската държавна служба по убежищата,в който пише, че на 8 февруари от летището в Мюнхен за София са излетели и пристигнали 23 души, шест от които са били съдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи и пране на пари.

МВР шефът Калин Стоянов потвърди, че на 8 февруари в 12,40 часа с полет от Мюнхен в София са пристигнали 18 граждани на Сирия и шестима българи.

„Шестимата български граждани са с изтърпени наказания лишаване от свобода и след изтърпяване на наказанието са депортирани в Република България. Съгласно конституцията на български гражданин не може да бъде отказано влизане в страната. Съгласно чл. 32 ал. 1 от Закона за убежището и бежанците чужденец с предоставен статут на бежанец има правата и задълженията на български гражданин. Въпросните чужденци, съгласно закона за българските лични документи имат право на български документи за самоличност удостоверение за пътуване зад граница на бежанец, с което да напускат Република България“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase