Снимка БГНЕС, архив
fallback

Светият Синод отлага избора на нов Сливенски митрополит, съобщи Нова тв.

Светият Синод заседава за това легитимен ли е епархийският избор на нов Сливенски митрополит. По темата беше внесен доклад на временния наместник на епархията - Варненският митрополит Йоан.

След гласуване миналата неделя, избирателите определиха двама епископи, от които Синодът да избере един начело на Сливенска митрополия - Агатополски Йеротей и Константийски Михаил.
При ново гласуване е напълно възможно да бъдат избрани други епископи, от които Синодът да избере достоен.

Светият Синод е преценил, че вотът е невалиден и не е организиран по надлежния ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 месеца

Митропoлитите да си припомнят как населението е прогонвало изпращаните от Фенер нежелани владици, да не се повтори тази случка

27

Питане

преди 2 месеца

какво става с патриарх Неофит? Никаква информация. Да не би да е предал Богу дух, а светият синод да крие? Брат му, който заяви, че цял месец него е виждал, се спомина набързо.

26

Анонимен

преди 2 месеца

"До Анонимен 10Може да сме 2024 но хората все още четат библията и ходят на църква.В Сащ има църкви които събират хиляди хора да слушат проповедите на пасторите им." - в Библията пише, че Земята е диск, т.е. плоска. Че Господ е старец седящ на трон в небето и наблюдаващ цялата земя. Църквата е горила на клада хората които са дръзнали да твърдят, че Земята се върти около слънцето. Ако искаш си пусни в YouTube видеото на което един пастор допуска да го ухапе змия. Ще се вдъхновиш още. ;)

fallback