кадър: Нова тв
fallback

Сухото време е благоприятно за респираторните заболявания. Това каза пред Нова тв имунологът, епидемиолог и професор по микробиология Тодор Кантарджиев. По думите му ниската влажност позволява на аерозолите на респираторните болести да остават по-дълго във въздуха. Той препоръча по-често проветряване на помещенията.

Грипната епидемия си отива, категоричен е професорът.

По отношение на заболеваемостта от коклюш Кантарджиев посочи, че ваксината е 5-годишна. Възможно било да стане пропуск между дозите и хората да се заразят. За щастие, допълни имунологът, при тях заболяването протичало леко за разлика от при неваксинираните.

„Магарешката кашлица е най-опасна за неваксинираните бебенца”, подчерта специалистът. Той препоръча жените, които имат намерение да забременеят в скоро време, да се ваксинират против коклюш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Алф Редхичкок

преди 2 месеца

Рак за теб, мустак!

14

Герен

преди 2 месеца

МАЛИИ ОНЕМЯХ КОЛКО СИ ЗАИНТЕРИСОВАН ЗА НАС ГЛУПАВИТЕ БЕДНИТЕ БОЛНИТЕ. УЖАС. ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ НЯКОЙ ОТ ЩАБА НА КОВИДА ОКОЛО ОКОЛО ТУЛУПИСА. НИТО СЪМ БЕДЕН НЕ СЪМ СЛАВА НА БОГА БОЛЕН НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СЪМ НЕГРАМОТЕН МИСИРКО...А ТИЯ ПРОУЧВАНИЯ ГИ ПАЗИ ЗА СЕБЕ СИ И ОКОЛО ОКОЛО. НАЙ НАЙ НАЙ СМЕ И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА УПРАВЛЕНЦИТЕ НИ КРАДЛИВИ.

13

маалатъ

преди 2 месеца

Пък други доктори твърдят, обратното, че влажното време благоприятства за повишаването на ръста на респираторните заболявания!? А, ся де!?

fallback