Снимка БГНЕС

Хора като Нотариуса имат своята клиентела, която бива убеждавана да приеме неприличните им предложения. За смяна на мярка за неотклонение се плащат по 100 000 лева. Сумата явно се определя според платежоспособността на клиента. Това каза за Нова ТВ Цвета Маркова, бивш ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията.

''Страхът на магистрати е обоснован. Всичко зависи от това до какво ниво ще стигне разследването. Смелостта на разследващите органи ще е индикация за страха на магистратите, не бива да позволяваме да затихне скандалът. Депутатите не са разследващ орган, информацията, която съберат, трябва да бъде предоставена на съответните органи. Не би следвало да се изнасят данни по медии, за може разследването да стигне своя успешен край. Гешев трябва да бъде изслушан", заяви тя.

От своя страна адвокатът Петър Славов смята, че широк кръг от магистрати трябва да бъдат разпитани, за да може да използва момента и казуси като този с Нотариуса, да добият публичност. "Сега те са готови да говорят, като мине време охотата им, ще отмине. Трябва да се упражни натиск и да излязат повече неща наяве. Всички данни и обстоятелства следва да бъдат поискани от разследващите органи от страна на Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса", посочи той.

Славов коментира и други публични казуси. ''Интересно откъде е налична информацията, че има втори етаж в ресторанта "Осемте джуджета", явно там са се вършили тайни неща, които не е трябвало да се знаят от посетителите на първия. Казуси като тези трябва да се възложат на прокурори, по възможност от провинцията. Пример е как делото "Дебора" беше насочено към Пловдив. Независимото разследване е ключово", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase