Снимка: Instagram

Поне пет нарушения се виждат в клипа, публикуван от „Мис Силикон“ Катрин Йорданова, извън шофирането под въздействие на кокаин. Говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце.

"Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата", заяви пред bTV Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Плеймейтката се похвали с видео в социалните мрежи, а на стъклото й има и стикер на Народното събрание, който имат депутатските автомобили. Ще се доказва дали е истински или просто имитация. Вчера Катрин Йорданова беше арестувана за шофиране след употреба на кокаин.

Още по темата
„У нас е регламентирано, че на предното стъкло на автомобила може да има само позволените от закона стикери – например такъв за гражданска отговорност. Дали стикерът на Народното събрание на колата на Катрин Йорданова е автентичен – това ще се установи от други органи. Ако автомобилът не е неин, то тогава отговорността трябва да се търси от някой друг", заяви Тодоров.

Той коментира, че наказанието за Катрин Йорданова ще бъде много строго и припомни, че за шофиране под въздействието на наркотици се отнема автомобила.

"Ако автомобилът не е неин, левовата му равностойност трябва да се плати от реалния собственик. Той ще бъде лишен от шофьорска книжка и ще плати глоба от 2000 лв.", поясни още Владимир Тодоров.

Той внася сигнал в Районна прокуратура – София, защото това е единственият начин да се противодейства на този род опасни прояви на пътя. Според него пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

„Назначената експертизата ще докаже, че именно тя е шофирала автомобила. Ще се сравнят татуировките, ще се разгледат и други обстоятелства и факти. Катрин Йорданова може да влезе в затвора за три години“, каза Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase