Снимка БГНЕС, архив
fallback

Нов вид измама разкриха във Варна. В четвъртък в морската столица беше задържан мъж, който се е представил за кръводарител и поискал сумата от 650 лв. Измамникът е успял да убеди нуждаеща се жена, че ще дари кръв, ако тя му преведе въпросната сума, но така и не го направил. Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си чрез социалните мрежи.

Oще по темата
„Преди два дни в едно от районните управления във Варна е дошла жена, която е била измамена. Тя е имала нужда от изключително рядка кръвна група за животоспасяваща операция на нейна близка. Така тя е потърсила помощ през социалните мрежи, където е отзовал човек с фалшив профил, който е предложил помощ срещу определена сума. Тя е превела сумата, защото е била в безизходица. Човекът е изтеглил сумата и след това е поискал още един път немалка сума пари". Това заяви в ефира на Нова говорителят на ОД на МВР – Варна Светла Златева по Нова тв.

По думите ѝ тогава жената разбрала, че е измамена, и се е обърнала към полицията. „Колегите са се свързали с полицията в Русе и така съвместно са успели да заловят този измамник", подчерта Златева. И допълни, че това е първи подобен сигнал на територията на град Варна.

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До РусенецЪ и Край

преди 3 месеца

Преди 4-5 години в НЦТХ в София можеше, до 6 месеца след като си дарил безвъзмездно, да ти издадът бележка за дадена кръв за определен човек ако се наложи. Наложи се и го направих и понеже бяха минали 4-5 месеца, дарих още веднъж и така 2 бележки накуп само от мен. Не знам дали нещо не се е променило за тези години обаче.

12

Край

преди 3 месеца

До РусенецЪ: Абсолютно същия случай! И аз А Rh - , кръводарител поне десетина пъти. Не дай Боже да ти се наложи спешна операция... Никъде не фигурираме като кръводарители, нито болницата ще ни даде кръв безвъзмездно. Всеки те праща при ромейските печалбари или ти вика намерете си банка. Затова още преди години взех решение - дарявам само на близки за мен хора. Стига аванта за счетоводителите с белите престилки.

11

Анонимен

преди 3 месеца

От 2 дни ни заниват с тоя случей,вероятно тоя е ром ,те продават кръв ,обществена тайна е

fallback