Снимка: БГНЕС

Съпругата на убития Мартин Божанов-Нотариуса говори пред bTV за тежкото престъпление.

Днес стана ясно, че тя е първият човек, подал сигнал за престъплението на телефон 112,  но близо 50 минути след разстрела.

В телефонен разговор пред медията Божанова разказа, че мъжът ѝ излязъл за вечеря, но се забавил, погледнала на камерите дали не паркира пред дома им и с двете им деца го видели да лежи на земята. Така подала сигнал 50 минути след разстрела.

Още по темата
"Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал", казва жената.

Според записите от камерите в комплекса, Божанов е убит в 19 часа и 20 минути. Съпругата му Гергана първа звъни за помощ.

Жената заяви, че с мъжа ѝ имат не над 20 имота, както твърди разследването, а само три.

Към момента в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство срещу Божанов – за измами и принуда.

"Разследването буквално е било приключило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов", каза зам.-градският прокурор Иво Илиев.

Мис България Ивайла Бакалова казва в ефира на bTV, че Божанов ѝ е предлагал помощ, за да бъде пуснат от ареста мъжът й – бизнесменът Веселин Денков. Искал е но по-малко от 100 000 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase