Снимка БГНЕС
fallback

Историята не бива да се заличава, предупреди бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Тя изгражда самочувствие и свързва обществото. Рушенето на паметници не е добър признак, припомни той.

"Историята не може и не бива да се заличава или да се опитва да се заличава, тя е нещо, което всъщност ни свързва всички. В този ред на мисли рушенето на паметници не е добър признак, първо, и второ - ако всеки режим или политическа система тръгва да руши предишните, нямаше да има нито Триумфалната арка, нито пирамиди, нито друго.", каза бившият премиер.

Симеон, който е цар на българите в периода 1943 – 1946 г. и министър-председател на България в правителството му в периода 2001 – 2005 г, беше гост във Военната академия "Г. С. Раковски" в София, където беше отбелязана 130-ата годишнина от рождението на цар Борис III, неговият баща, който е  възпитаник на Академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 3 месеца

Да си ги вземе в двора на двореца "Враня". Там съветските паметници със шмайзерите ще стоят много собре, за радост на руските му гости. Където ще посреща Гундяев, Митрофанова и други ченгета на кръволока Путин, редовно. Веднъж същите вече му бяха драги гости.

58

Анонимен

преди 3 месеца

Двуличие. Шмайзер да виси над София и Пловдив, това ли иска Кобурготски? Докога ще скверним паметта на стотицитехиляди избити от комунизма? Съветските паметници символизират най-мракобесната част от българската история.

57

Амии

преди 3 месеца

До ЯМБОЛИЯ Защото вижда, че техните идейни и физически наследници в момента са на власт. Само в България се правим, че не виждаме новият тоталитарен режим, който се изгражда. И, само българските политолози, наричат "десни" една шайка радикални либерали (комунисти). Комунизмът се завръща. Вече, кръстосан с фашизъм. Спете спокойно, деца. Така или иначе, вече нямате бъдеще.

fallback