Снимка РИК-Бургас

В деянието на двете жени има титанично библейско зло, казва адвокат Пламен Борисов за "24 часа". Той представлява бившия депутат Велико Минков по делото за бащинство, което води срещу Габриела Славова в Окръжния съд в Бургас.

33-годишната жена, обвинена в убийството на Пейо Пеев, беше пусната под домашен арест. 

Адвокатът коментира защо  Славова-Пеева е създавала пречки и на двамата бащи да виждат децата си и защо иска да ги лиши от бащинство: "Имам много такива случаи, но нямам задоволително обяснение защо. Не знам как може да си въобразиш, че ще лишиш детето си от баща му, ще го обречеш на живот без баща или на живот с човек, посочен от майката за баща".

Още по темата

Според него причината не е в издръжката и припомня, че в България тя не е голяма. В момента минималната е под 300 лв., масовата е към 400 лв. "Не е това мотивът. В деянието на двете жени има някакво титанично библейско зло", казва адвокатът.

Той уточни още, бащинството на Минков ще се докаже с ДНК тест. Проблемът според него е в дългата процедура: "Производството е по общия ред, гледа се на три инстанции - окръжен, апелативен съд и ВКС, и наистина детето, което сега е на 4 месеца, ще стане на 3-4 години, докато делото завърши."

Съдът освободи от ареста обвиняемата с аргумента, че децата й са малки. Адвокат Борисов обаче не е съгласен с това. "Възмутен съм. Бих искал да знам дали прокуратурата ще обжалва мярката. Питам как е възможно съдът да пусне под домашен арест обвиняма, която е убила бащата на двете си деца, защото юридически Пейо Пеев се води и на двете, да ги гледа и възпитава".

И същевременно задава въпроса: "А ако баща, убил майката на децата си, ревне в съда, дали щяха да го пуснат под домашен арест?Трябва ли деца да бъдат възпитавани от убийца?".

Моят доверител Велико Минков се чувства застрашен. И дали не е прав да се страхува, пита още адвокатът му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase