Снимка БГНЕС
fallback

За нас европейските избори са много важни. България заслужава да бъде пълноправен член на ЕС. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП, по време на който беше обсъдена подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Според нея там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския национален интерес.

"Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските граждани", подчерта Корнелия Нинова.

"В момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които са ни управлявали до момента. Политиката им за приемането на България в Шенген е пълен провал. Днес научваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък", каза още тя, пише "Дарик".

БСП ще избира новия си партиен лидер през октомври, който ще встъпи в длъжност на конгрес през ноември. Листата с кандидати за европейски избори ще бъде утвърдена и представена през април.

Тази година освен вота за Европейски парламент на социалистите им предстоят и четири кръга вътрешнопартийни избори. На тях ще бъдат сменени всички ръководни органи - общински и областни председатели, делегати на конгреса, лидер на партията.

Първо обаче са евроизборите, които у нас ще са на 9 юни. От февруари започват номинациите на кандидати от основните партийни организации и обсъждането на платформата. През март ще има конференции на структурите, на които номинациите ще бъдат разгледани и обсъдени, след което да ги изпратят на Националния съвет. Той ще се събере през април, ще приеме окончателно платформата и ще одобри листата. Кампанията ще бъде през май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

НикогаВечеСДС-Чума

преди 4 месеца

Друго си е Сит Търбух, пардон - европейката Нинова да командва.Докато мамин Алфонсо млати *** в майка Хамеуика, тази нагла и безочлива напаст ще продължава да слугува на господарите си от Козяка

81

Ddd

преди 4 месеца

Едно време БКП стана БСП за една нощ, сега БСП стана от проруска , проевропейска, пак за една нощ. Нещо много гъвкава ми се струва корнелчето.

80

Анонимен

преди 4 месеца

Я повече никога да не се връща ни клму-низъма, ни социа-лизъма, ако някой копнее по тях е рашки, е чини, избор има.

fallback