Снимка: БГНЕС
fallback

"През нощта срещу 10 януари т.г. в центъра на Варна вандали бутнаха от постамента бюст-паметник на граф Н.П.Игнатиев (по същия нетипичен начин името е изписано и в съобщението на полицията, бел. ред.) - руски дипломат, направил неоценим принос за освобождението на България и възстановяването на нейната държавност. Оценяваме случилото се като недалновидна хулиганска проява, несвързана с официалната политика на българските власти. Разчитаме, че обещанията на градската администрация за ремонт на паметника и връщането му на първоначалното му място ще бъдат изпълнени, а престъпниците ще бъдат изправени пред отговорност". Това написаха в своя позиция във фейсбук посолството на Руската федерация у нас.

Припомняме, че паметникът осъмна разглобен на две части през вчерашния ден и униформените започнаха да издирват извършителя след като проверяваха записи от близките видео камери. Днес стана ясно, че за деянието има арестуван мъж, който е психичноболен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Като не са руснаците

преди 4 месеца

Ще са фашистите това ли искате да ми кажете.СЕЛСКИ КО....ЕЛ. ЕТА НЕЗНАЕЩИ БЪЛГ.ИСТОРИЯ.ЗАПАДА ЯКО СЕ ТРЕСЕ ЗА ДОКАЗАНИТЕ ЛЪЖИ С КОВИД И БИОЛАБОРАТОРИИТЕ НА ФАЩ В УКРИСТАН КОИТО БЯХА ФАКТ И МОГА ДА ВИ ГО ДОКАЖА.ВОЙНАТА СЪЩО СЕ ПРОВОКИРА ОТ САЩ ***.. АЦИ МАЙ ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ РЕАЛНАТА ИСТОРИЯ НА ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ,БУСТЕР МОЗЪЦИ!.ТАКА,ЧЕ НЕ МИ ГО ХВАЛЕТЕ ТОЗИ ИЗГНИЛ ЗАПАД,КОЙТО МРАЗИ БЪЛГ.НАЦИЯ!

70

САЩисан Русофил

преди 4 месеца

Русофобия тресе България.. но Русофилите нека също малко се замислят, дали наистина познават нашата история. Да водени от собствен интрес са освободили БЪЛГАРИЯ, като са искали да накажат Турчаците за безчинствата им в Кримско, Татарско и останалите казашки земи. Истината е, че тайно са се надявали да имат БЪЛГАРСКА губерния зад Дунава. Голямата радост за България е, че Дженндърскитеь Сили не са склонили в последният момент другарки и другари. Това е историята.. Всички господари вън, ама всички!

69

Do XXX

преди 4 месеца

Граф Игнатиев е ПАЛАЧЪТ на БЪЛГАРИНА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ - ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!!!Колко е тежко положението, щом се кланяме на някакъв, който дори няма паметник в Русия! Поколения наред пропаганда водят до това. Този паметник може да стои там с единствената цел, да се заплюва!!!

fallback