Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Докато в престижните класации елитните ресторанти се борят за висок рейтинг с различни гурме специалитети, все повече се засилва интересът на клиентите към малките заведения, чиято кухня се доближава до домашната. Въпреки предизвикателствата на времето в Стара Загора един мъж успява да запази именно един такъв бизнес.

Кирил Атанасов посвещава целия си живот на ресторантьорството. Преминава през различни позиции - продавач, касиер, барман, сервитьор. Най-топли спомени пази от времето, в което управлява ресторантите на Автогарата и ЖП гарата.

"На Автогарата беше лудница. За два часа сме продавали над 200 супи. Евтини бяха цените тогава. Народни цени. Хората имаха и пари, а сега времената са други. Хората умаляха. Нямат възможности", разсъждава бай Кирчо.

Преди близо 30 години отваря заведение. Най-предпочитана от клиентите му е скарата, но рецептата е семейна тайна между него, съпругата му Мария и дъщеря им Елена, които също работят в семейния ресторант.

"Има вече и някои други тайни, но са тънкости. Скара има ли, работа има. Няма ли скара, няма работа", споделя още Кирил.

И все пак, ако усетите, че вкусът на традиционните за българската кухня кюфте и кебапче е по-различен, бъдете сигурни, че Бай Кирчо е издал рецептата си.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 месеца

НАЙ-ТАЙНАТА ТАЙНА Е КЕБАПЧЕТО НА СКАРАТА ДА Е НАПРАВЕНО ОТ МЕСОТО НА БЕ-Е-Е... ОСТАНАЛОТО СА ПОДРОБНОСТИ!!...

36

Алекс

преди 5 месеца

Гурме-гладен; скара-добре нахранен.

35

OOoха мамашааа

преди 5 месеца

До Варненец Варна и варненско такива извращения са ми предлагали, и какви имена са им измислили само - там не припарвам повече! Не че София е цвете, ама поне ги няма хюмнетчийските имена :)

fallback