НАЙ-ТАЙНАТА ТАЙНА Е КЕБАПЧЕТО НА СКАРАТА ДА Е НАПРАВЕНО ОТ МЕСОТО НА БЕ-Е-Е... ОСТАНАЛОТО СА ПОДРОБНОСТИ!!...
До Варненец Варна и варненско такива извращения са ми предлагали, и какви имена са им измислили само - там не припарвам повече! Не че София е цвете, ама поне ги няма хюмнетчийските имена :)
?!?! Моляяяя ??? Костен бульон в шкембе чорба? Човек, на теб трябва да ти се забрани да припарваш до котлон! Ако вкуся подобно извращение ще ме канонизират! На най ппростата чорба да слагаш костен бульон е психиатрична девиация.
Аз най обичам черен хайвер с водка Белуга ,обаче немам хайвер и водка и си пием домашна рикия с кисело зеле!
Стефчооо Стефчо, 21 век Стефчо . Всичко тече всичко се променя само наш Стефчо още в отоманско време със селските традиции и цялата Гранде селяния българска...пречиш Стефчо пречиш с това мислене да влезем в Европа.. .заради теб сме все след мухите та в ляво
Ами какво да ядат бе аланкоолу,това са стари Български храно дето са ни съхранили като традиции и народ. Да гледат мастър шеф ли,или черешки на торти? Патешко магре със трюфели ,или рибай стек с пуширано яйце и филе от сьомга със авокадо???
Какво гурме за българи бееее...? Тея хора жулят шкембички мирезливи пачички с чесън и лютиво ама яко докато не им виснат сополяците над тенджерата , варени свинарски крачка също много кльопат...ти за гурме и вилици и салфетки ще им говориш...
Нещо на ток му скарата на бай Кирчо ,та да си пази , всичките му там, тайни и секрети ,те същите , като скарата му
В различните краища на страната шкембето се прави по различни начини. Оригиналното е шопското шкембе с мляко прясно и масло, както е написал по-долу един човек. Видя ли шкембе с кисели млека, олио, ясно че икономисано и бягам далеч.
до 35 А, бутилка водка от мен имаш! Варят се и телешки кокали за бульона, защото в кокалите има специално вещество което овкусява чорбата!
И аз си купих домашна Българска прода прасе от Сопот. Топи се в устата,има доста сланика която наложих в сол,праз и черен пипер.Като правя пържоли мирише в цялата махала. Малко по-скъпо дойде ,но вкуса е ..........
Аз правя шкембе със фермерско младо телешко, което аз произвеждам. Варя го в костен бульон (аз го произвеждам) и вода. Малко сол. 50/50 разреждам с прясно мляко. Запръжка с италиянско биволско масло и първокачествен червен пипер кайенски. Домашен ябълков оцет, чесън. Лют кайенски едър пипер. Мммм- вкусотия! А какви отпадъци ядете из ресторантите не ме интересува.
до 30 Е, то е ясно че така ще кажеш защото навсякъде в България освен на Гюрлата във Варна вместо истинска вкусна телешка шкембе чорба си ял фекалии и затова си с такова впечатление. Разбирам те напълно!
Едно време гледахме прасе, татко го хранеше с коприва, хляб, разни билки и растения, жълъди, тикви, варени картофи, вкуса на месото беше космос, все още подобен вкус не съм срещал.
В интерес на истината си доста прав... Само плиткоумници с ниски доходи ядат кюфтета и кебапчета.
Варненски бедняк мякащ, наши ти казах от какво се прави. Фекалии. От там идва мирисът, дето бачерите обожавате.
Не с гурме, а със скара бай Кирчо върти успешен бизнес