Снимка БГНЕС, архив
fallback

Еднодневната визита в Индия на българската парламентарна делегация предвижда среща на председателя на Народното събрание Росен Желязков с вицепрезидента и председател на Горната камара на индийския парламент Джагдип Дханхар, както и с председателя на Долната камара Ом Бирла.

Програмата предвижда също разпръсване на цветчета пред паметника на Махатма Ганди, което в Индия е равносилно на поднасяне на цветя.

След Индия, българската парламентарна делегация ще направи официално посещение в Социалистическа република Виетнам, където предстоят редица срещи и разговори.

В интервю за ВНА, цитирано от БТА, посланикът на Социалистическа република Виетнам в София До Хоанг Лонг подчерта значението на официалното посещение на председателя на Народното събрание Росен Желязков във Виетнам, което ще започне днес и ще приключи във вторник.

В него той отбеляза, че това е първото посещение на високопоставен представител на българските власти във Виетнам от повече от десетилетие. Предишното бе визитата на президента Росен Плевнелиев през октомври 2013 г .

По думите на посланик Лонг посещението е израз на признателността и чувствата, които българската държава и българският народ винаги са изпитвали към Виетнам като традиционен, надежден и лоялен приятел и един от най-важните партньори в Югоизточна Азия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 месеца

Герберите, Сглобката, Промяната убиха и прогониха българите, търсят нови жители с двойно гражданство за България. Които да им гласуват и да бъдат евтина работна ръка на олигарсите и бизнеса. На бизнеса му е все тая, кой ще му работи, важното е да е евтино. А мечтата на Сглобката, Промяната, е да управляват индийци, виетнамци, сирийци и афганци в Колония България. Националността няма значение в Евроатлантическа България. По-добре да е чужда, за да слуша и да не протестира за национални права.

22

Анонимен

преди 4 месеца

АХ МОМЧЕНЦЕ ПЛОСКО,АХ МОМЧЕНЦЕ РОСКО КАК ВЪРВИ ЕКСКУРЗИЯТА,ПОСЕТИ ЛИ ВАРАНАСИ??!!!...

21

Анонимен

преди 4 месеца

Председателя на Евророма Цветелин Кънчев у делегацията ли е ? :)))

fallback