Снимка БГНЕС
fallback

Бившият шеф на парламента Ива Митева съди парламента заради уволнението си от парламента, пише "Фокус", като се позовава на справка на страницата на Административния съд в София.

Бившият председател на Народното събрание и депутат от парламентарната група на "Има такъв народ" бе освободена от длъжността директор на дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз", а след това председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков закри изцяло звеното.

Ива Митева коментира след уволнението си, че този акт е "политическа репресия". Още тогава тя обяви, че ще обжалва своето освобождаване.

Административният съд е разгледал жалбата на бившия народен представител в края на ноември месец. Тогава е бил даден ход и на делото, след като не са открити процесуални пречки за това. На първото заседание Митева не присъства лично, тя е представлявана от адвокат. Съдът насрочва следващото заседание по делото да бъде на 21.02.2024 година от 14:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 месеца

Администрацията на парламента е деполитизирана.

19

Анонимен

преди 4 месеца

Да не е първата дето губи работата си, защото закриват отдела и. Там горе на високото най-много духа. Митева се прояви доста добре в НС. Ще си намери работа. И за нея ли да плачем сега.

18

Анонимен

преди 4 месеца

Парламента е политическа структура съставена от политици, членуващи в политически партии, извършващи политическа дейност. Всичко свързано с парламента е политическо! Това не може да е аргумент срещу уволнението и!

fallback