кадър: Нова тв

„Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”. Това заяви директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов по повод случая със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември.

Още по темата
„Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия. Защото каквото и да кажем, да загубиш близък при такъв нелеп инцидент, със сигурност е болка, която няма да потушена много дълго време”, подчерта старши комисар Христов, цитиран от Нова тв.

Той изтъкна, че може да даде факти по случая, които са в „рамките на МВР и нашите действия”. „Конкретика по отношение на разследването, което се провежда от Следствието и Прокуратурата, ще получите от тях”, посочи той.  

Старши комисар Христов обясни, че на спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач.

„Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка, лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката. Нашите служители го последват със служебния автомобил. Искам да кажа, че нашите служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила”, категоричен е директорът на ОДМВР -Стара Загора.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Той блъска патрулка, която му препречила пътя, но успява да се измъкне. След преследването по улиците на града водачът „реализира ПТП”. “След като става ясно, че вследствие на катастрофата автомобилът няма възможност да продължи преследването, колегите започват действия по изваждане на лицето от колата. За съдействие пристига и екип на „Пътна полиция”. Непосредствено след поставяне на белезници задържаният получава конвулсии. След оказване на спешна медицинска помощ е констатирано, че мъжът е починал. Пострадалите служители от Първо районно управление, които препречват пътя на нарушителя, са прегледани в болница, а единият е хоспитализиран с травми на главата и фрактура на ръката”, обясни старши комисар Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase