Снимка БМФ
fallback

Двама наши моряци ще бъдат изправени пред съда днес следобед във връзка с конфискуването на кокаин на стойност 21 милиона евро в пристанището в Лимерик във вторник, 19 декември, съобщи ekspresso.bg, като се позовава на irishtimes.com.

Мъжете, на възраст 32 и 35 години, са обвинени във връзка с находката на товарния кораб „Верила“, собственост на Параходство Български морски флот, и се очаква да се явят на специално заседание на окръжния съд в Лимерик в 15:30 часа.

Четиримата други българи, арестувани като част от разследването на полицията, са освободени без обвинение. Разследванията по случая продължават.

Българските моряци бяха арестувани от полицията в петък след ареста на „Верила“, на борда на който бяха открити 500 кг кокаин.

По-рано днес главният секретар на МВР Живко Коцев, съобщи че трима от задържаните са криминално проявени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Инспектор Дюдю

преди 4 месеца

НЯМА начин 500 кила дрога да бъдат натоварени без знанието на капитана и съответно собственика . Още повече че *** моряк дето прекарва повечето си дни на кораба би успял да договори купуването и товаренето на толкова наркотик . Такова количество не се намира на улицата , нужно е пряко договаряне с производителите или наркокартела. Двамата "обвинени" са тия дето ще прикрият истинските виновници. СЪДЪТ ГО ЗНАЕ ТОВА АМА НЕ МУ СЕ ЗАНИМАВА ДА РОВИ. Твърде богати и твърде опасни хора са замесени.

23

Анонимен

преди 4 месеца

Толкова кг кокаин двама моряци никога не могат да натоварят, нито пък 6 човека. В тази акция са участвали всички от екипажа, включително капитанът и двамата му заместници. Разбрали са се двама да оберат пешкира, а другите от екипажа да позлатят семействата им. Интересно защо съдът е приел тази плитка лъжа за истина.

22

Анонимен

преди 4 месеца

Планът беше бързо и лесно забогатяване. Не сработи. Друг път, като излезнат след десетина години пак да пробват.

fallback