Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Депутатите от парламентарните групи на ИТН и на "Възраждане" напуснаха пленарната зала и обявиха, че няма да участват в промените на Конституцията.

От името на ИТН Тошко Йорданов нарече мнозинството сборище от морално деградирали нещастници, а лидерът на "Възраждане" го определи като бошибозук.

"Най-жалкото мнозинство в историята на българския парламент ще прави промени в основния закон и ще правите това, което направихте с Паметника на съветската армия - ще хванете флекса и ще режете парче по парче", скочи Тошко Йорданов.

"Вчера имаше и хубав момент, докато вие г-н председател, се правихте на разсеян, сбиха се момчета от ДПС и "Възраждане", а момиченцата от ПП - ДБ снимаха с телефоните като кифли, като едни мъже с вагини снимахте с телефона и гледахте големия батко Пеевски", коментира той боя между депутатите вчера.

Според Йорданов мнозинството променя Конституцията заради президента Румен Радев. "Той ви е проблемът", отсече той.

Според него това НС връща комунизма с бързи крачки.

"И това не е чудно, защото тези, които го предлагат, са деца на бившата номенклатура. С това събрание днес ще се изплюете върху клетвата си, която полагахте тук и върху Конституцията и ако днес нарушавате обществения договор не се учудвайте, ако хората решат да ви изметат като боклуци каквито сте, този парламент беше подпален веднъж и ако продължавате така ще изгори до основи“, каза Йорданов.

Заради острия му език председателят на НС Росен Желязков му наложи наказание забележка и порицание.

"Г-н Йорданов, поздравявам Ви за насладата, която изпитахте от всичко това, което казахте", каза Желязков.

Костадин Костадинов коментира, че пленарната зала вчера е била поругана от "един развилнял се башибозук, който си мисли, че притежава държавата, които превърна една част от депутатите в ибрикчии, в подлоги".

"Това, което се случи вчера не е за първи път, но наглостта на башибозука беше много голяма, видяхме подобни сцени и преди 10 години, когато башибозукът постави БСП в същата ситуация, в която сега са ПП-ДБ. Вчера хората видяха как башибозукът се отнася към народни представители със заплахи за убийства, с посягания и всеки си задава въпроса този башибозук как се отнася с обикновените граждани. На тези въпроси отговорите ще ги дадат избирателите на следващите избори, но по-важното е, че същият този башибозук се е провъзгласил за мнозинството, защото в башибозука влизат и ГЕРБ и ПП-ДБ, това не е конституционно мнозинство, това е антиконституционен башибозук“, каза Костадинов.

Той добави, че от „Възраждане“ ще сезират КС за промените в Конституцията.

"България е преживяла много неща в своята история, ще преживее и тази коалиция между башибозук и фашисти, ще ви изпратим в историята, където ви е мястото, а някои и в затвора“, закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

Цитат

преди 4 месеца

"Лоши държавници се избират от добри граждани... неучастващи в гласуването." Дж. Жан Натан

190

Мдааа

преди 4 месеца

"В наше време един политик казва истината само тогава, когато нарича друг политик лъжец!" Алфред Нюман

189

Срам и позор!

преди 4 месеца

ИТН и Възраждане са срам и позор за Българския парламент, първите с ниска култура и вулгарни, вторите агресивни диваци и конфликни истерици!

fallback