Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Работници и служители в Агенцията за социално подпомагане (АСП), членове на Синдикат на административните служители (САС) „Подкрепа“ излязоха тази сутрин на предупредителна едночасова стачка в София. Малко преди 10:00 ч. те се събраха пред Дирекция „Социално подпомагане – Люлин", предаде БТА.

Исканията им са за увеличение на заплатите и подобряване на условията на работа. От САС „Подкрепа" настояват за 30% увеличение на средствата за възнаграждения. Оттам обявиха необходимост и за актуализация размера на средствата за представително работно облекло.

Социалните работници получават обидни възнаграждения, каза председателят на САС „Подкрепа" Кремена Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 месеца

Взимали 800 лева, а искали поне 900 лева. Няма страшно, минималната заплата през 2024 ще е 933 лева.

10

от синалоа имат

преди 5 месеца

много пари . да им пишат на сайта на мексиканския картел . в япония гейшите били социални работници от якуджа . хай . така соцялствали, а пари не им трябвали . суши, молитви, и до сепуко не се стигало . в бг достойнство соцялните нямат . никога не са имали . на бедствие в царево дават по 150 лв за изгорял уред и съборена къща , ама съда като се произнесе . да стачкуват . не ми пречат. гейшите от бюрата по труда и медиаторите хептен нищо не вършат . лъжат за безработните бройки . да .

9

Някой

преди 5 месеца

Ако искат реални възнаграждения, спрямо положения труд, то тогава трябва да получават минимална заплата! За отношението им към хората, меко казано неадекватно!

fallback