Снимка: БГНЕС

"Пирогов" е възлова болница. Там винаги ще има някакъв политически натиск". Това заяви пред БНР бившият директор на здравното заведение доц. Спас Спасков.

Според него вчера депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала. Те решиха, че ще бъдат направени проверки от външни институции, а през това време настоящият директор ще продължи да управлява болницата. Остава политическата част от проблема да се успокои, добави доц. Спасков.
Той отбеляза, че липсва подкрепа за здравния министър от страна на Народното събрание.

"Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на "Пирогов" пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем - страданието на болницата и измъкването от някаква друга ситуация на политиците", коментира доц. Спасков в интервю за предаването "Преди всички".
По думите му основният проблем е каква е причината за това непрекъснато трупане на дългове. Решението не е в подмяната на директора, а трябва да се сменят общите правила на финансирането на болниците, категоричен е той.

Доц. Спасков изтъкна, че в момента болницата не е декапитализирана. Според него след взетия кредит финансовото състояние на "Пирогов" е стабилизирано.

Какво каза доц. Спасков в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR вижте в следващото видео


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase