Снимка: БГНЕС

Здравната комисия в парламента гласува "за" отмяната на издадения протокол за освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров - до произнасяне на всички компетентни органи.

Решението бе взето с 10 гласа „за“, с три – „против“ и четири „въздържал се“.

В момента комисията смята, че докладът, който ѝ е представен, съдържа противоречиви данни и затова искат проверката на „Пирогов“ да бъде извършена от външен одит и никой да не се съмнява в обективността на предоставената информация, коментира пред журналисти председателят на комисията проф. Костадин Ангелов.

В отговор на въпрос дали министър проф. Христо Хинков е длъжен да се съобрази с комисията, проф. Ангелов каза, че преценката си е на министъра. "Както виждате министърът не се ползва с доверието на народните представители в комисията по здравеопазване и съответно и на мнозинството от народните представители“, допълни Ангелов.

Прокуратурата е отправила питания до ръководството на "Пирогов", които са част от разследване на хора от екипа на здравния министър.

Това обяви директорът на спешната болница д-р Валентин Димитров по време на извънредно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазване:

"Прокуратурата е в "Пирогов", не мога за кажа за какво и как, защото разследват. Но не разследват мен", посочи Димитров.

Кои хора от екипа на здравеопазването разследва прокуратурата в България, попита председателят на Здравната комисия Костадин Ангелов.

"Питанията са за началника на кабинета и директор на дирекция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase