Снимка: БГНЕС
fallback

6949 са украинците, които все още живеят в частни хотели и държавни и общински бази на настаняване. От тях в общински и държавни бази са настанени 1319 бежанци от войната в Украйна, каза по време на парламентарния контрол министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя добави, че вчера правителството е одобрило поредното плащане в размер на над 12 милиона лева.

От тях за бюджетни организации и държавни бази са 1,4 млн. Лева, а за частните хотели са 10 милиона.
Обектите, които получават плащания от държавата са 5566.

В МТ се обработват дните за следващия списък, който ще включва плащания за септември и октомври за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

Анонимен

преди 2 месеца

Ех , някак не може ли да ида да се пиша украинец, че и аз да взема някакъв лев от тая държава. За 30+ години не съм видял нито 1 стотинка, но за чужденците може. :)

161

do Тия дето Мразят

преди 5 месеца

Всички украинци ли мразите или само тия дето чупят и крадът. Щото и в България има крадци ---за ваша информация. Как точно мразите....по какъв критерий се вдъхновявате. Ако са европейци, или евреи или украинци или американци. И кого обичате, може би севернокорейци, африканци, арабите и китайците. А най-много обичате терористите -фанатици. Как доказвате че в цяла украйна били фашисти. До 1945 и българите също са били официално фашисти. До 1975 и Испания ръководена от Франко е фашиста държава.

160

вввв.

преди 5 месеца

До Гневен турчинБогатият човек е щедър човек.А Ердуган държи бежанците не от състрадание,а ги търгува и пазари.Колкото до върколаци,по-кротко.И турци и кюрди са мохамедани,ама се трепят от години.Или кюрдските деца не са достойни за състрадание!!

fallback