Снимка БГНЕС
fallback

Констатирани са финансови нарушения в "Пирогов" и задлъжнялост на болницата,  която е в лошо финансово състояние. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, предаде БГНЕС.

"Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук", съобщи здравният министър. Той уточни, че има нарушения, които са забелязани в одитния доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други проверки.

"Аз повече няма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки", каза още Хинков, като поясни, че има нарушаване на правилата за добър мениджмънт въобще и финансова дисциплина.

Министърът на здравеопазването подчерта, че ще разговаря с директора на "Пирогов" във връзка с този одитен доклад и за цялостното състояние на болницата, което по думите му е плачевно.

"Имам допълните консултации, които трябва да проведа и ще си взема окончателното решение", добави той и допълни, че одитът е приключил преди повече от месец.

На въпрос разговарял ли е преди това с директора на "Пирогов", Хинков отговори: "Аз съм разговарял по други теми. Специално за този одит не съм разговарял и смятам да разговарям."
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 месеца

Ако няко ни пипне обелиска на Пирогов, вярвайте института разполага с екипи които могат пръсти да режат , очи да ремонтират и устни всякакви да зашиват.

9

КолкоХораЗагинаха

преди 5 месеца

Група украински мигранти пострадали от снеговалежа и бездействията на Кмета Вазо, строени с цвета пред обелиска на Др Пирогов изпълниха три пъти великият им химн "Ставай Страна Огроная",след което се прекръстиха и отседха по заснежените пейки както са уморени,далеко от родината Мать с по 3 стакана Столичная Водка да отбележат за втори път тази година великите победи за Сталинград и Курск,станали на Февруари 1943 и Август 1943 и най вече Освобождението на Киев, чествано на 28 Октомври.Слава Братя

8

Анонимен

преди 5 месеца

Директорът на Пирогов с позиция:Твърденията наХинков саневерни! Тойнай преднамерено,нечестно и подло в амплитудната им скала и фреквенция най позорно ги е намалил от 6 до 16 пъти.Подлец.Мисли че щесе скрие.А ние себориме от попо лани с кураНа вируса Нашите персоналки останаха без ръце и крака да гонят и за да хванат куранавируса,а Хининката,казали биха на пазара каруцарите уткиниП работи (Тури голямото П дека си требе).Ние отново гониме из калиндорите куранавируса,та ще му мислиме за Хинин Ага

fallback