Снимка БГНЕС
fallback

„Някой вече е спретнал покупката на „Лукойл““.

Това каза бившият енергиен министър Румен Овчаров пред bTV.

„Лукойл“ просто са подложени на един примитивен рекет. Ако не платят 700 млн. или 1 млрд. лева ще им спрат дерогацията. Те каквото имат да плащат са си го платили. Има правителство и министър на финансите, който признава загуби на „Лукойл“. Нека да не забравяме, че „Лукойл“ е формата, която е инвестирала над 3,5 млрд. лева, откакто е собственик на това дружество. До края на годината „Лукойл“ ще приключи с руския нефт. После нека Асен Василев се чуди откъде ще му дойдат 500 млн. лева в бюджета, защото няма да го има корпоративния данък", каза Овчаров.

„Русия е получила 550 млрд. евро за руски нефт и газ откакто е започнала войната в Украйна. На първо място купувач е Европейския съюз, а не Китай. На първо място в ЕС е Германия, Нидерландия, Италия, а след това е Китай, Индия. Австрия в момента за последното тримесечие получава два пъти повече руски газ за разлика от същото време миналата година. Германия и Австрия го правят, защото се грижат за икономиките си“, добави той.

Според него има два варианта. „Програмата максимум на групата Д2 плюс Бойко Борисов е намиране на купувач и продажба на „Лукойл“. Очевидно някой вече е спретнал покупката на „Лукойл“. Имат вариант програма минимум – предвижда дебалансиране на производството и съответно влизане на други играчи, например „Инса Ойл“. Всичко е пари“, обясни Овчаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 5 месеца

инса оил със собственик Георги Яков Самуилов , добър приятел на Лорер Какво ни пробутват? Пепейците го вкараха в шарлатаниите с горивата иначе е най обикновен брокер на недвижими имоти

49

Анонимен

преди 5 месеца

Да покажат договора,какво умуват толкова вече 25 години.За това време Лукойл-Нефтохим вложили 3,5 млрд.лв. или по 140 млн.лв. на година,което не е много за такъв завод,но зависи какви са условията годишно колко да влагат за подръжката и развитието на завода и дейността по договор,а на практика с/у тях какви по качество са материалите за материалната база на завода недвижима,движима с дейностите за развитие на отрасъла.Това повече е концесия,понеже минаха 2 приватизации по Указ 56 и бонова касова

48

Анонимен

преди 5 месеца

Някой бил спретнал покупката,а после ние всички ще плащаме по-високите цени.Тези управляващи акъл имат ли?Нали и те ще плащат тези цени...самите те ще изреват някой ден.Едва ли ще ходят на Марс,за да не им пука чак толкова.Ако на тях не им пука все имат роднинк,които не взимат депутатски заплати и на тях със сигурност им пука.

fallback