Снимка: БГНЕС, архив

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал "Струмско". Към момента те отказват да говорят за случая.

Още по темата

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба "Галакси лидер" в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.

Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина. Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми, разказа още Събина Веселинова. Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с войната в Близкия изток.

По-рано стана ясно, че капитанът и първият помощник-капитан на отвлечения от йеменски хуси кораб "Галакси лидер" в Червено море са българи. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Той допълни, че на близките им е предложена психологическа помощ. 

 

"Има отвлечени двама български граждани. Това са капитанът на кораба и първият помощник-капитан. До момента никой не се е свързал с нас. Работим с колегите от партньорските служби. Установили сме контакт с техните близки, разполагат с пълната информация. Предложили сме им психологическа помощ и всякакви други потребности, които може да предостави институцията, държавата", заяви Коцев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase