Вълна от гневни коментари предизвика поредният шокиращ случай на насилие над дете в Перник, за който ви съобщихме тази сутрин. На видеото се вижда как момиче удря и унижава ученик със специални потребности, а грозната случка е наблюдавана безучастно от други деца.

По случая върви производство. Детето е много стресирано и сподели пред екип на Bulgaria ON AIR, че се чувства унизено от случилото се. Неговият баща - Петър Анестиев, пък се чувства огорчен. Видеото е разпространено от лелята на битото момче, която се надява това да е последният подобен случай.

"Попитах го: Защо са ти тези синини? Отговори: Тате, ударих се в стълб. Бях на работа. Класната му ми се обади и ми каза, че има клип за мен и че е пребит от момиче. Идваше ми да се разплача. Призна си. Каза, че три момчета и три момичета са му налетели и започнали да го бият. Не е могъл да се защити по никакъв начин", разказа бащата на битото момче.

Момичето, което е упражнило насилието, е дъщеря на бивша директорка на училище в Перник.

"Още днес ще има бърза реакция, всички институции са сезирани. Няма как да проявим каквато и да е търпимост към това, което видяхме. Радващо е, че никой не проявява толерантност към такъв тип поведение, защото в тези клипове видяхме насилие над дете със специални образователни потребности - това е недопустимо", заяви пред Bulgaria ON AIR кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той се е срещнал пострадалото дете, с неговия баща и съучениците на момчето.

"В неговия клас той е много добре приет, средата е много добра. Децата бяха настръхнали. Ако няма адекватна реакция от институциите, такъв тип насилие може да предизвика ответна реакция, която никой от нас не желае", каза още Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase