Снимка БГНЕС, архив
fallback

Средната работна заплата в България в края на третото тримесечие на тази година е вече 2072 лв., т.е. се е вдигнала със 7,52% в сравнение с края на предходното тримесечие. Това показват дани на НСИ, публикувани днес.

Депутатската заплата обаче за същото време се увеличава с 19,5%. Причината е, че тя се изчислява според сравнение между възнагражденията само за обществения сектор, където увеличението между второто и третото тримесечие е по-високо, показват още данните, пише "24 часа".

Заплатите на народните представители се изчисляват, като се вземат три средни работни заплати в обществения сектор в края на отминалото тримесечие. Данните на НСИ показват, че става дума за 2255 лв., т.е. депутатската заплата, без добавките, е 6765 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Младияпремиерсхарема

преди 5 месеца

А какво стана с безусловния базов доход, швейцарска минимална заплата, швейцарска минимална пенсия, тридневна или четиридневна работна седмица и тнт, знаете какво, така,че скоро идва партията на безпартийните и всички олигарси,политици и всякаки ще връшат всичко. вдига се само депутатската заплата, а има милиони трайно безработни без доходи, всеки които може емигрира докато дойде истинска промяна :))))

29

Средно 13

преди 5 месеца

Значи средно са се вдигнали с около 13... Ядем свинско със зеле... Едни ядат свинско, други зеле. МБАЛ съм ви майката деПута/тска. Продължаваме промяната....към дълбините...

28

До До щирлиц

преди 5 месеца

"Пропускаш, че на всичкото отгоре кюфтетата, дет ги ядЪт депутатите, са на цените от соца." Абе вие нормални ли сте? В стола на Парламента е като във всеки ведомствен стол. В Била кюфтетата в момента са по 50 стотинки на промоция. Колко бяха през соца на 200 лв заплата?

fallback