Снимка БГНЕС

Трябва да преведем страната през кризите, вместо да си броим министрите и зам. министрите.

Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи меко казано странно, защото те имат доста силно влияние.Това каза пред БНТ Ивайло Мирчев, депутат от ПГ "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Демократична България" има Атанас Славов и той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. В момента, в който на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има "Демократична България". Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство", каза Ивайло Мирчев.

Той посочи, че едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията.

"Никой в тази конфигурация от всичките партии, подкрепящи правителството, не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили", допълни депутатът.

Според Ивайло Мирчев на авторитета на акад. Николай Денков и Мария Габриел се гради голяма част от правителството в момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase