Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Първо богослужение в Руската църква в София след отварянето на храма. В съботното богослужение служиха назначения от руския патриарх нов предстоятел на храма - протойерей Владимир Тишчук, който пристига в София от църквата "Св. Николай" във Виена.

Заедно с него в храма ще служат и определените от българския патриарх Неофит свещенослужители, след като бившият предстоятел на храма Васиан Змеев беше експулсиран от българските власти заради подозрения в шпионаж. Това са протойерей Димитър Тухчиев, отец Серафим Желев и руснакът дякон Алексанъдр Морозов, които служат в столичния храм "Свети Пантелеймон" в Княжево.

Към тях се присъединява и украинецът от Донецк отец Алексий.

"Храмовете трябва да са отворени, независимо от политиката. Религията и вярата нямат нищо общо с политиката. Помолихме се за здраве", казаха вярващите след богослужението пред Bulgaria ON AIR.

Утре в 9 ч. в Руската църква ще бъде отслужена и божествена света литургия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 месеца

Руски църква,с украински поп)

37

Анонимен

преди 5 месеца

Бабулката която пожелава много здраве на всички православни колко пъти ходи пред руското посолство да протестира в защита на украинските християни .Развалена нация сме,добре че не съм в България да ги срещам такива да ми фъфлят за братския рашки народ.

36

Религията е Спекула!

преди 5 месеца

ВЯРАТА В РАЗУМА НА ВСЕЛЕНАТА И ВСЕЛЕНСКИЯ ДУХ Е НЕЩО РЕАЛНО !

fallback