Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутатите преодоляха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката и с това окончателно решиха, че се въвежда пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители от 2026 година.

Според държавния глава с тази промени може да има рязък скок на цената на тока.

В мотивите си той посочи, че „стандартът на живот на мнозинството от българските граждани остава най-ниският в Европейския съюз, а предвидените промени биха могли още повече да затруднят именно хората, които и без това трудно посрещат базовите си житейски разходи“.

От управляващото мнозинство обаче са категорични, че измененията са нужни по Плана за възстановяване и устойчивост и няма да има шоково поскъпване на тока за бита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Въпрос

преди 7 месеца

Да работиш,и то съвсем открито, за унищожение на цял един народ, как се нарича? Геноцид, престъпление срещу човечеството, друго? При това собствения си (поне по документи...за повечето, че асен и киро не се знае дали и по документи са Българи)! Имате шанс, отменете решението си, отменете останалите си идиотии, отидете на нови избори! Радев и Служебното може да оправят бакиите! Стореното Няма да бъде забравено, няма да бъде подминато и няма да бъде простено НИКОГА! Но поне още грехове не вършете!

229

ВЪЗМЕЗДИЕ

преди 7 месеца

На кой и защо беше нужно? Всичко се вижда, узуропатори на властта (защото сте такива - хората гласуваха за вас на основата на обещанията и клетвите ви ПРЕДИ изборите, а вие направихте точно обратното СЛЕД изборите неочаквано, т.е. поставихте хората пред свършен факт на "избор", който НИКОГА не са правили, т.е. нямате право да управлявате! Ако искахте-нови избори с честни намерения и ако ви изберат!). Унищожихте енергетиката и ни слагате на пазар с цяла европа, за да ни уморите! ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ!

228

Миньор

преди 7 месеца

Тя в момента цената е два пъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъти по скъпа, как ще стане да не се вдига цената?

fallback