Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на здравеопазването е предложило вариант за решаване на проблемите, възникнали след отпадането на хартиената рецепта за антибиотици и антидиабетни лекарства.

Предлага се заедно електронната лекарите да издават и хартиена рецепта, в която да има пояснения за фармацевта.

Вариантът е отхвърлен от Българския лекарски съюз, съобщиха от организацията, като отрекоха да са получавали предложение за гратисен период, в който да важат и електронните, и хартиените рецепти.

Съсловната организация настоява за връщане на стария режим, при който медиците можеха да избират дигитално или на хартия да предписват антибиотици и лекарства за диабет.

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на предложението на Министерството на здравеопазването само работещите в Спешна помощ да могат да предписват антибиотици и лекарства за диабет на хартия. Предстои обсъждане и анализ на всички постъпили предложения. След това се очаква и окончателното решение на здравното министерство

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

123

преди 5 месеца

Do 28. Ще ти кажа да заминаваш за руската провинция.

32

Браво

преди 5 месеца

Точно реших,че нещо се подобрява и отново хартия.Само за сравнение - при личния лекар, за да прегледат детето се редя с още 20-Тина други родители около 50 Мин. и да не си болен, все нещо ще лепнеш. 3 или 5 дни по-късно, когато сме клинично здрави се редим пак същото време, за да вземем въпросната хартийка.Значи имам 100 минути сумарно в работно време, за да взема една хартийка, която дори няма уникален номер. И сега, когато въпросът може да се реши, отново се появява дублиране. Това е нелепо

31

-

преди 5 месеца

За да се плаща на фирмите за подръжка/производство на електронната система, сървърите, компютрите, програмите и т.н. Никой не го е измислил, за да ни е по-удобно и бързо на нас или на лекарте.

fallback