Снимка: БГНЕС
fallback

Изборният ден приключи без инциденти, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР). Информацията е от Ситуационния център към 21:00 часа тази вечер.

В деня на балотажа в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областната дирекция на МВР (ОДМВР) към 21:00 часа са получени общо 398 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Общо 221 удостоверения за гласуване са издадени на 5 ноември от СДВР и ОДМВР. От 18:00 до 19:30 часа днес са издадени девет удостоверения. Общо за периода от 31 октомври до 18:00 часа на 5 ноември 2023 г., включително, от СДВР и ОДМВР са издадени 567 удостоверения.

Вътрешното министерство напомня, че сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областните дирекции на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Народа

преди 6 месеца

Ами ако бяхте оставили камерите по изборните стаи и помещения,щеше да е друго.Но след последната изцепка,всички камери бяха изрязани май.Не ми казвайте че машините са се развалии,без дори да са ги включвали.

2

Анонимен

преди 6 месеца

С изключение на многото нарушения.Ама то това за МВР е нищо май

1

Анонимен

преди 6 месеца

Какво мисли Института по Стандартизация?

fallback