Снимка: БГНЕС

Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба.

Преди две седмици Таер Алшарафи съобщи, че съпругата му и трите им деца са в неизвестност в ивицата Газа. Районът, в който нощували, бил бомбардиран. Те бяха открити живи на същия ден, но едва в събота кацнаха на родна земя.

"Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха", каза щастливият баща Таер.

Най-малкото му дете Мохамед е едва на 6 месеца. Башар е на 7, а Зен на 5 години. Те се върнаха в България с майка им Ясмин.

"Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички", разказа Ясмин Алшарафи пред Нова тв.

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени.

"Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещаха страха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх", споделя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase