Снимка: БГНЕС
fallback

36 български граждани вече са евакуирани от Газа, предаде БГНЕС.

Евакуацията от Ивицата Газа започна по-рано през деня. Предвиждаше се около 500 чуждестранни граждани, сред които и българи, да напуснат анклава.

В продължение на няколко седмици те не можеха да напуснат Газа заради терористичната атака, която ислямистката групировка „Хамас“ предприе срещу Израел на 7 октомври.

Чужденците напуснаха Газа през КПП „Рафах“ на границата с Египет. Началото беше дадено от конвой от 40 бели линейки, предаде Франс прес от мястото на събитието. Първите, които напуснаха бяха майки и деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

анализатор

преди 6 месеца

Проклети да са всички онези българки -християнки,които вместо да се омъжат за българи-християни,са се омъжили за араби,и раждат мюсюлманчета.Проклети да са!

13

Истина

преди 6 месеца

Какво търсят българи в Газа? правят оръжия за терористите, разпространяват лъжливата им пропаганда на протести, съучастват в копаене на незаконни тунели за отвличане и убийства на невинни евреи или за милионите подкупи които престъпната организация Палестинска власт, съюз на много терор. групи получава от ООН и ЕС за престъпленията си срещу човечеството правосъдието мира и 1! Бог и Неговия свят народ Израел? Или за обмен с ислямските терористи инфилтрирани в ЕС? Под Божия гняв са всички злодеи!

12

Кольо

преди 6 месеца

Колко българи убиха комунистите прости,взривявайки най-голямата Българска църква.Колко болници,училища,църкви и мечти разрушават и сега,в една друга държава.

fallback