Снимка: БГНЕС

Сред разнообразните сигнали, които получихме през изминалата седмица в платформата на Helpbook.info, за първи път попадаме на такъв случай. Ето и подробности:

"Искам да сигнализирам за особено нагло отношение на управата (или по-скоро охраната) на сградата на бул. "България" №58. Пред фасадата на сградата, гледаща към бул. "България" има инсталирана система за поливане на тревата, положена пред магазините в сградата.

Първо, тази поливаща система не е настроена коректно (или е настроена нарочно така) и облива целия тротоар, където се движат пешеходци и колоездачи.

Второ, наглата част е, че тя нарочно се включва от някой в сградата (вероятно охраната, която наблюдава камерите), когато някой с куче преминава по тротоара в близост до тревната площ. Това се случва по всяко време на деня, така че няма как да е случайно.

Моля да се реагира и инструктират хората, управляващи сградата, да си регулират напоителната система да не стига до тротоара, защото едва ли някой ще може да ги възпрепятства да не я включват, когато си поискат. Това нагло отношение трябва да се изкорени в зародиш", се настоява в сигнала.

Ето с какво се е сблъскал друг наш потребител по време на сутрешната си закуска: "Бих искала да подам сигнал относно съдържанието във вафла Хели. Тази сутрин закусвах от тези вафли и в устата си открих стоманеното пънче, което ще приложа по-долу. Опасявам се, че може и да съм глътнала нещо подобно, защото в предната хапка усетих нещо, но не обърнах внимание. Ще бъда прегледана и от лекар. Надявам се да обърнете внимание на сигнала, за да не бъде и друг консуматор на тази вафла в моето положение", пише нашият потребител.

Изпратиха ни и снимки от район „Слатина“, на които се вижда отдавна изоставен строеж, превърнат в сметище и свърталище на бездомници и наркомани. Сградата е в това състояние повече от 30 години, според нашия потребител и се надяваме общината най-сетне да реагира адекватно.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase