fallback

Нова минимална работна заплата от догодина в размер на 993 лева обсъдиха държавата, синдикатите и бизнесът. И въпреки че не стигнаха до консенсус, правителството вече пресмята финансовата рамка на страната за 2024 г.

На прага на местните избори темата се политизира с цел да се спечелят повече симпатизанти.

"Трябва да се намери рутинна формула, която не непременно да е свързана както сега в закона със средната работа заплата. Проблемът не е във величината или в базата, с която се сравнява, а в регионалната диференциация. На регионален принцип може да се определя като процент от средната работна заплата в съответния регион", коментира Велчев.

Вижте повече в репортажа не телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 7 месеца

Какво е свободата за капитализма? Това е свобода на робството, свобода за спекулата, свобода за картелите, свобода за беззаконието, свобода за експлоатацията и свобода за нарушаването на човешки права. "Свободата" при капитализма е "свобода на капитализма" и "робство за некапиталистите". Тази свобода не е за народа, а за капитализма и неговите лобисти в политиката и властта. Когато желаем да се борим за свобода, трябва да уточняваме, че искаме свобода за народа и социална справедливост.

45

Анонимен

преди 7 месеца

Заплатите трябва да се определят след разпит на бизнесандрешкото. 1. Ти богат ли си? Колко плащаш в ресторанта? Колко скъпи коли имаш? Колко струва издръжката на любовницата? Колко харчиш на месец?

44

СС,

преди 7 месеца

780. Вън. От. Тъй нареченият. Европейски. Съюз. Шарени. ***

fallback