Блакодите на магистрала "Тракия" и Прохода на републиката остават, като на този етап не текат разговори между нас и властта. Това заяви пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Властта вероятно си мисли, че си е свършила работа, но се оказа, че доста хора не са съгласни с това. Хората имат готовност да продължат с блокадите", подчерта той.

Още по темата
Работещите в Бобов дол единствено склониха и пуснаха движението по магистрала "Струма".

"Дойдохме и колегите казаха, че най-важното условие е изтегляне на тези териториални планове от Брюксел. Съответно преговори със залягане на нашите искания", каза Стойчо Стойчев от мястото на блокадата на магистрала "Тракия".

"Това листче хартия можеше да бъде спряно отново и можеше отдолу да бъде записано - връщане на териториалните планове, вкарване на 7 точки, да бъдат вкарани и да бъде върнато обратно в Брюксел. Това е единственото, което можеше да гарантира някаква сигурност за нас в годините напред", коментира Бисер Бинев от КТ "Подкрепа".

При протестиращите пристигна и ръководството на "Мини Марица-изток".

"Надяваме се в тези преговори всички неща на експертно ниво да бъдат уточнени, да бъдат съгласувани с нас и да бъде чуто мнението на минните инженери по отношение на развитието и възможностите", заяви изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" Илза Чинкова.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase