Снимка: БГНЕС
fallback

Българинът продължава да купува имоти, за да спаси спестяванията си от инфлацията.

Данните на Българската народна банка също го потвърждават - двоен ръст при ипотечните кредити спрямо банковите депозити.

Експертите обясняват, че клиентите продължават да теглят заеми с плаващи лихви въпреки политиката на Европейската централна банка.

В същото време брокери отчитат с около 10% спад в продажбите, съобщават от БНТ.

Домакинствата държат на влог в банките 75,485 млрд. лв. в края на август, като сумата нараства с 9,8% спрямо същия месец на 2022 година и отчита спад спрямо ръста през юли.

Увеличават се изтеглените кредити за жилище и те вече достигат 18,490 млрд. лв., като нарастват на годишна база с 18,7% (18,3% годишно увеличение през юли 2023 година).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

190

ФИНАНСИСТ

преди 7 месеца

Умните хора са купили имоти преди 5-6-10 г и сега продават. По този начин се спасяват пари. Когато влизаш в пазар който е на връх ,единственото което може да ти се случи е да загубиш значителна част от парите си !!

189

Гадняр

преди 7 месеца

Най-голямата енигма на българския имотен пазар е цената на имотите. Особено, ако се разчита на брокер да я определи. Много често цената която ти казват в агенцията е с поне 20 процента по-висока от цената която определя професионалния оценител.

188

До 208

преди 7 месеца

Айде бе!?! Викаш в Берлин и Лас Вегас стана по 1000 лв квадрата. Муахаха

fallback