Снимка БГНЕС

Възрастна жена даде 29 000 долара на ало измамник. 81-годишната свищовлийка събрала парите, за да може да освободи сина си от арест в САЩ, както я убедил непознат мъж. За колосалната сума е била приложена схемата "пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент с жертва", съобщиха от РДВР - Велико Търново.

Около 21,30 ч. в четвъртък съдействие в полицейското управление в Свищов е потърсила 81-годишна жена. Тя обяснила, че същата вечер на домашния й телефон неколкократно се обаждали двама непознати, представили се съответно за служител на българското посолство в САЩ и адвокат. Те й обяснили, че синът й, който живее зад океана, е блъснал жена на пешеходна пътека и е причинил смъртта й. За да му "помогнат", поискали 50 000 долара. Жената събрала около 29 000 долара и в предварително уречен час ги предала на непознат мъж, определил й среща пред заведение в крайдунавския град.

Впоследствие старицата установила, че е станала жертва на телефонни измамници и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase