Снимка БГНЕС
fallback

Посолството на Русия в София ще предприеме действия относно храма "Свети Николай" - Руската църква в София, в координация с Руската православна църква (РПЦ), заяви пред ТАСС руският посланик Елеонора Митрофанова.

"Всички действия по отношение на Руската църква в София ще бъдат предприети в съответствие с решението на Руската православна църква. До момента не ни е известно патриарх Кирил да е получил писмо от патриарх Неофит, не знаем решението на Руската православна църква", каза посланикът.

Посолството на Русия в България е официален собственик на храма и разполага със съответния нотариален акт, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 7 месеца

1952 година има сталинизъм и няма храмове, няма БПЦ. Всички църкви са разрушени от Сталин. Не сменяйте историчарската история с истината. Българските историчари надминаха лъжите на македонските историчари. Проповядват фашизъм и оправдаване и отричане на фашизма, който е признат за България от САЩ, Великобритания, ООН, България е в лагера на фашистките съюзници в Парижкия мирен договор. Антифашистката съпротива е победителят в играта и на страната на доброто.

86

Анонимен

преди 7 месеца

Но социалистическият режим е престъпен и неговите правни действия не са валидни, казаха десните градски леваци фашисти. Нали така? Престъпният режим правел ремонти, позлатявал, ремонтирал, поддържал. Нали бил против религията? Много лъжи приказват плъзналите фашисти по телевизийките. Става все по-страшно и фашистко. Някой финансира фашизма и завръщането на фашизма след точно 100 години, както бизнесът е финансирал фашизма на Мусолини и Хитлер. Държавата да пази народа от надигащия се фашизъм.

85

Истината!

преди 7 месеца

Тази църква, както и всички руски православни енории, манастири и църкви в България са прехвърлени във юрисдикция и владение на БПЦ с решение от 10 ноември 1952 г., протокол 8 на РПЦ - документите са в БПЦ, но не са потърсени и приложени от нотариуса, изготвил нотариалния акт, което го прави невалиден!

fallback